20.2.2017. 12:05
0
Sočna tuna salata s povrćem i kuhanim jajima
Salate se danas sve češće posmatraju kao cjeloviti obroci, a ne kao predjela. Takva je i današnja tuna salata koja je veoma jednostavna za pripremu, poslije koje ćete se sigurno osjećati sitim.

Sastojci:

225 g krompira 
225g mahuna 
2 jaja
225 g čeri paradajza
50g crnih maslina
200 g ocijeđene tune iz konzerve
listovi rukole po želji

Preliv za salatu:

2 kašike vinskog octa
1 kašika senfa
7 kašika maslinova ulja
4 češnja bijelog luka
8 raspolovljenih fileta inćuna
1 kašika svježeg peršuna

Najbolje je početi od namirnica koje je potrebno skuhati, a to su krompir, jaja i mahune. Krompir kuhajte u kipućoj slanoj vodi 15 minuta, odnosno dok ne omekša. Za to vrijeme možete narezati čeri paradajz i masline. Ako je sezona, mahune je bolje koristiti svježe, ali poslužit će i smrznute. Dok se mahune kuhaju, možete isjeći krompir na manje komade, najbolje na veličinu zalogaja. 

Jaja treba skuhati na tvrdo, a to vrijeme možete iskoristi za pripremu preliva za salatu koji će ovoj salati pojačati okus i učinite je sočnom. Sastojke za preliv najbolje je izmiksati štapnim mikserom kako biste dobili homogenu smjesu, ali nećete pogriješiti ako sve to umutite ručno.

Na kraju vam ostaje da sjedinite sve sastojke, koje je najbolje izmiješati rukama. Ukoliko ste u mogućnosti za ovaj recept koristite svježu tunu, a ako se već odlučite na konzerviranu, onda pokušajte nabaviti što kvalitetniju.

Ovu salatu dodatno možete obogatiti kaparima, ili sjemenkama lana, suncokreta, ili tikve.

KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.