2.6.2017. 11:11
0
Domaći džem od jagoda
Napokon su stigle i domaće jagode. Na pijaci ih možete pronaći iz raznih krajeva naše zemlje. No, koje god uzeli za današnji recept nećete pogriješiti. Žarko Marić nam je pripremio domaći džem od ove voćke koji ćete sigurno ponovo praviti.
Sastojci: 

2 kg svježih jagoda
400 g smeđeg šećera
400 g bijelog šećera
4 paketića vanilin šećera
sok od 1 limuna + 1 naranče
korica od naranče i limuna
1 kašika arome jagode
1 kašika ruma za kolače
pakovanje želirajućeg sredstva

Jagode operite, pa ih isijecite, ali ne previše sitno. U većoj šerpi, ili loncu, jagode pomiješajte sa smeđim, običnim i vanilin šećerom, pa stavite na šporet i kuhajte na laganoj vatri. Kada se šećer otopi u jagode dodajte sok od limuna i naranče, te narendanu koricu limuna i naranče. Promiješajte i pustite da se jagode kuhaju na laganoj vatri oko 40 minuta.

Pred kraj kuhanja dodajte aromu jagode i rum, te pakovanje želirajućeg sredstva. Dobro promiješajte i pustite još par minuta džem da se kuha.

Kada se džem ohladi, prespite ga u tegle i čuvajte ga na tamnom mjestu.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.