28.8.2017. 11:45
0
Parmezan piletina s bosiljkom iz tepsije
Malo drugačije pohovanje, malo drugačiji začini i dobijete potpuno neuobičajenu piletinu u kojoj ćete uživati do posljednjeg zalogaja.
Sastojci:

500-600 g pilećeg filea
90 g putera
1 kašika senfa
1 šolja prezle
1 šolja parmezana
1 šolja bosiljka+pureće šunke
marinada za ribu (maslinovo ulje, peršun i bijeli luk)
so

Pohovana piletina je omiljeno jelo mnogih, ali i ona nakon nekog vremena dosadi. Stoga je Žarko Marić odlučio sve to malo promijeniti i dobio je fantastičan rezultat.

U tavici istopite puter, pa dodajte senf i miješajte na laganoj vatri dok se smjesa ne sjedini. Zatim dodajte marinadu za ribu koju ste napravili od maslinovog ulja i sitno nasjeckanog svježeg peršuna i bijelog luka, pa skinite s vatre.

U posebnoj zdjeli pomiješajte prezlu i parmezan, pa dodajte mješavinu svježeg bosiljka i pureće šunke koje je potrebno sitno isjeckati.

Pileći file isjecite na deblje šnicle, te ih malo „istucite“ čekićem za meso. Šnicle, potom, umočite u puter, pa u prezlu, te ih poredajte u tepsiju. Sve pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata i uživajte u sočnoj i super ukusnoj piletini kakvu još niste probali.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.