9.10.2017. 10:58
0
Pole sa suhim mesom
Kada u kući imate krompira sigurno nećete ostati gladni, a jedno od najjednostavnijih i najjukusnijih jela od krompira su pole. Žarko Marić ih je obogatio suhim mesom i od njih načinio pravi mali specijalitet.
Sastojci:

1 kg krompira
250 g suhog mesa
ulje
so

Sa polama ne možete pogriješiti. Lako ih je napraviti, a rijetki su oni koji im mogu odoljeti. Krompir dobro operite, a ako je stari onda i ogulite. Prepolovite ga i blago posolite sa obje strane.

Pole poredajte u tepsiju, pouljite i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Za to vrijeme suho meso nasijecite na deblje kriške, pa ih poslažite po krompiru i vratite u rernu na još desetak minuta. Kad budete kupovali suho meso potražite malo masniji komad. I u pripremi ovog jela Žarko je imao pomoć svog vjernog prijatelja Tefala.

Tako pripremljene pole poslužite uz ajvar ili mješavinu mladog sira i milerama. Nije isključeno da ćete brzo nakon toga morati peći novu turu ;)
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.