4.1.2018. 11:08
0
Zimska krem supa od leblebija
Tople supice su idealni obroci za hladne zimske dane, a većina ih je vrlo jednostavna za napraviti. Takva je i zimska krem supa od leblebija, koja će vas oduševiti okusom i mirisom.
Sastojci:

1 glavica karfiola (ili 1 kesa smrznutog karfiola)
1 konzerva leblebija (400 g)
4 češnja bijelog luka
maslinovo ulje
mljevena slatka paprike
kurkuma
100 ml vrhnja za kuhanje
500 ml povrtnog temeljca
so
biber
peršun

Karfiol i leblebiju stavite u tepsiju, pa dodajte sitno nasjeckan bijeli luk. Posolite, pobiberite, dodajte mljevenu papriku i kurkumu, te sve prelijte maslinovim uljem. Povrće stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta.

Kad se povrće ispeče, u šerpi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte povrće iz rerne. Zalijte ga temeljcem i kuhajte oko 10 minuta. 

Za pripremu krem supa neophodan je dobar štapni mikser, a Žarko Marić je imao odličnog pomoćnika u Tefalovom Optitouch HB833138 štapnom mikseru s kojim je supu od leblebija doveo do savršenstva. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

Na kraju, po želji možete dodati vrhnje, te pustiti supu da provri. Prije serviranja, supu pospite svježim peršunom.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.