12.2.2018. 13:09
0
Pire pita sa suhim mesom
Kod ovog recepta nema tijesta, tako da se ne morate plašiti da će biti savijanja i motanja jufki. Složite sve sastojke u tepsiju, zapečete i uživate u divnim okusima.
Sastojci:

200 g kupusa
100 g putera
400 g krompira
200 g suhog mesa
1 stabljika prase
2 jaja
ulje
so
kurkuma
mješavina začina
prezla

Najprije skuhajte krompir, pa od njega napravite pire sa polovinom putera. Na ostatku putera i malo ulja prodinstajte prasu nasjeckanu na kolutiće i kupus nasjeckan na trakice. Začinite, i dinstajte oko desetak minuta. Kada se pire i povrće ohlade pomiješajte ih, pa u to sve dodajte umućena jaja. Ako vam je smjesa prerijetka, možete dodati malo prezle.

Po dnu tepsije, ili kalupa u kojem ćete peći pitu poredajte tanko narezane kriške suhog mesa. Po mesu izlijte smjesu od pirea i povrća, te je fino poravnajte. Pitu stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta. Nakon što se ispekla, pitu ostavite oko 5 minuta da stoji, pa tek onda je izvadite iz tepsije i to na način da tepsiju poklopite sa tanjurom koji je veći od ruba tepsije, pa je okrenuti naopačke. Par puta rukom udarite po dnu tepsije kako bi se pita odvojila od rubova, pa je uklonite i dobite ćete ustvari vašu pitu naopačke. Na sreću, Žarko Marić je imao pomoć Tefala, pa je bez problema napravio ovaj super obrok. 

Uz ovu preukusnu pitu poslužite jogurt ili grčku salatu.


KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.