Pureće meso, mnogi će se složiti, nema neki prepoznatljiv i upadljiv okus, pa je zahvalno za kombiniranje sa različitim namirnicama. Ovoga puta, puretina se odlično „uparila“ sa suhim mesom i gorgonzolom.
Sastojci:
500 g purećeg filea
2 kašike chili sosa
150 g gorgonzole
150 g suhog mesa
so
File podijelite tako da dobijete četiri šnicle slične veličine. Ako želite možete ih blago istucati čekićem za meso. Meso posolite sa obje strane, a samo jednu stranu premažite chili sosom. Ukoliko niste ljubitelji chilija, meso možete premazati i ajvarom.
Gorgonzolu možete isjeći na kockice ili na prutiće, pa ih poredati po sredini šnicle. Zatim ih pažljivo urolajte, a potom dobivene zamotuljke umotajte u tanko narezane komade suhog mesa. Zamotuljke dodatno učvrstite čačkalicama.
Mesne zamotuljke, zatim, poslažite u tepsiju, ili vatrostalnu zdjelu, koju ste prethodno pomastili i pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Ove ukusne zamotuljke poslužite uz grilovano povrće, ili čušpajz. Žarki Marić je i ovoga puta imao veliku pomoć njegovog prijatelja
Tefala!