Jednostavniji recept za ukusniju supu od ovako malo sastojaka teško da ćete pronaći. Slatkasta mrkva se odlično uklopila sa „žestokim“ đumbirom koji je ovoj supi dao poseban šmek!
Sastojci:
5-6 mrkvi
komadić svježeg đumbira
1 luk
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 korijen peršuna
biber
so
svježi peršun
maslinovo ulje
Na maslinovom ulju prodinstajte sitnije narezan luk i korijen peršuna. Nakon toga, dodajte krupno narendanu mrkvu, pa dinstajte još 2-3 minute. Prelijte sa povrtnim temeljcem i kuhajte oko 10 minuta.
Potom, iz supe cjedilom izvadite povrće u dublju zdjelu, pa ga fino izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku povrtnu kašu. Za savršene rezultate miksanja tu je
Tefal štapni mikser Optitouch HB833138.
Kašu od povrća, zatim, postepeno dodajite u supu neprestano miješajući. Na kraju dodajte sitno narendani đumbir, bijeli luk u prahu i svježi peršun, te krčkajte još par minuta.
Supu servirajte sa nekoliko kapi vrhnja za kuhanje.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.