2.4.2019. 9:56
0
Jabuka-cimet muffini
Kad se spoje jabuke i cimet rijetki su oni koji im mogu odoljeti. Ovoga puta smo ih umiješali u mekane i ukusne muffine.
Sastojci:

150 g jabuka
50 g margarina 
100 g smeđeg šećera 
2 jaja 
200 ml pavlake
170 g brašna
1 kašika cimeta
1 kašičica praška za pecivo
2 kašike mlijeka

Jabuke ogulite i isjeckajte na što manje kockice. Možete ih blago pokapati sokom od limuna kako ne bi oksidirale i postale tamne.

Zatim, u posebnoj zdjeli, ili Tefal kuhinjskom robotu koji je postao nezamjenjiv u Kuh poh kuhinji, pomiješajte najprije margarin i smeđi šećer. Potom, dodajte jaja i pavlaku.

U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, cimet i prašak za pecivo, pa postepeno dodajite u smjesu. Mlijeko dodajte u slučaju ako vam je smjesa pregusta. Na kraju u smjesu lagano umiješajte i jabuke.

Kalupe za muffine nemojte puniti do vrha i stavite ih peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Nakon pola sata dobit ćete mirisne i ukusne zalogajčiće koje dodatno možete posuti šećerom u prahu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.