29.4.2019. 11:18
0
Rolopollo u umaku od sira
Rolovana piletina je sama po sebi odlično jelo, a kada je još stavimo u umak od sira onda imamo vrhunski obrok.
Sastojci:

600 g pilećih fileta
100 g pureće šunke
150 g goude
mješavina začina
so
10 g putera
150 ml povrtnog temeljca
200 ml mlijeka 
50 ml vrhnja za kuhanje
3 kašike brašna

Pileći file izrežite na manje šnicle, pa ih blago istucite čekićem za meso. Pospite ih mješavinom začina i sa malo soli, pa preko toga stavite listove šunke i goude sira. File potom urolajte i učvrstite čačkalicama. Rolnice pržite na malo ulja, kratko s obje strane, odnosno dok ne porumene. Izvadite ih i ostavite sa strane.

U istu tavu dodajte malo putera, te 50 g goude koju možete isjeći na kockice ili izrendati kako bi se lakše otopila. U to ulijte povrtni temeljac i miješajte dok se sir ne poveže. Zatim, dodajte mlijeko i vrhnje za kuhanje, pa i to dobro izmiješajte. U posebnoj zdjelici pomiješajte brašno s malo vode, te ulijte u umak i nastavite miješati kako se ne bi stvorile grudvice.

Kada se umak počne zgušnjavati u njega ubacite ispržene rolnice i na laganoj vatri krčkajte sve još između 5-10 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.