Rolovana piletina je sama po sebi odlično jelo, a kada je još stavimo u umak od sira onda imamo vrhunski obrok.
Sastojci:
600 g pilećih fileta
100 g pureće šunke
150 g goude
mješavina začina
so
10 g putera
150 ml povrtnog temeljca
200 ml mlijeka
50 ml vrhnja za kuhanje
3 kašike brašna
Pileći file izrežite na manje šnicle, pa ih blago istucite čekićem za meso. Pospite ih mješavinom začina i sa malo soli, pa preko toga stavite listove šunke i goude sira. File potom urolajte i učvrstite čačkalicama. Rolnice pržite na malo ulja, kratko s obje strane, odnosno dok ne porumene. Izvadite ih i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte malo putera, te 50 g goude koju možete isjeći na kockice ili izrendati kako bi se lakše otopila. U to ulijte povrtni temeljac i miješajte dok se sir ne poveže. Zatim, dodajte mlijeko i vrhnje za kuhanje, pa i to dobro izmiješajte. U posebnoj zdjelici pomiješajte brašno s malo vode, te ulijte u umak i nastavite miješati kako se ne bi stvorile grudvice.
Kada se umak počne zgušnjavati u njega ubacite ispržene rolnice i na laganoj vatri krčkajte sve još između 5-10 minuta.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.