21.6.2019. 11:29
0
Aromatični biftek
Profinjeno jelo za gurmane željne novih okusa! Slow food u punom sjaju!

Sastojci: 

- 50 g putera
- 50g mladog luka
- 70g oraha
- 150g sira Roquefort
- biber
- puter
- 200g bifteka
- voda
- bijelo vino
- 100ml vrhnja za kuhanje 

Priprema: 

1. Za aromatični sir, luk očistite i sitno narežite. Na trećini zagrijanog putera prodinstajte luk. 
2. Sir, orahe, biber, dinstani luk i drugu trećinu putera dobro izradite rukama te oblikujte valjak. 
3. Zamotajte ga u aluminijsku foliju i ostavite u frižideru dok se masa ne stvrdne. 
4. Zagrijte preostali puter, pa odreske pecite sa svake strane 3-4 minute. 
5. Nastavite ih dinstati, uz lagano podlijevanje vodom, dok ne omekšaju. Pečene odreske izvadite iz tave i stavite na toplo mjesto. 
6. Umaku od pečenja dodajte bijelo vino, 100ml vrhnja za kuhanje, biber, so pa kuhajte oko 2 minute. 
7. Odreske vratite u tavu s umakom i kratko prokuhajte oko 1 minutu. Na svaki odrezak stavite krišku aromatičnog sira i držite u tavi sve dok se ne počne lagano topiti.

Posluživanje: Odreske odmah poslužite na zagrijanim tanjirima s umakom 
 
Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.