Mnoge namirnice o kojima smo nekada samo slušali, danas se vrlo lako mogu nabaviti i kod nas. Zašto onda ne napraviti čorbanac od leblebija, leće i quinoe uz dodatak raznog povrća?
Sastojci:
1 ljubičasti luk
2 mrkve
200 g tikvica
300 g pelata
1 l povrtnog temeljca
80 g crvene leće
30 g quinoe
250 g konzervirane leblebije
maslinovo ulje
svježi peršun
crvena paprika
biber
Na maslinovom ulju prepržite ljubičasti luk i mrkvu, pa kad luk porumeni dodajte tikvice. Sve dobro izmiješajte, pa prelijte pelatom kojeg ste usitnili. Dodajte povrtni temeljac, svježi peršun, crvenu papriku, so i biber, te smanjite vatru i krčkajte sve oko pola sata.
Leću i quinoeu potopite u vodu i ostavite sa strane. Nakon pola sata ih ocijedite, pa dodajte u varivo. Lagano promiješajte, poklopite, pa krčkajte oko 10 minuta. Tada dodajte leblebiju koju ste prethodno isprali i ocijedili od vode u kojoj je bila. Nastavite kuhati još deset minuta, po želji još dodajte soli i bibera. Ovo lagano varivo je odlično jelo za vrele ljetne dane. Dobar tek želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.