Kako biste što više uživali u konzumiranju hrane, potrebno je da imate raznovrstan jelovnik. Stoga je riba, barem jednom sedmično, preporučljiv izbor, a mi vam donosimo zanimljiv način pripreme.
Sastojci:
300 g fileta oslića
2 češnja bijelog luka
1 kašika peršuna
1 kašičica mješavine začina
1 kašika maslinovog ulja
1 jaje
20 g prezle
so
biber
Filet oslića grubo usitnite, pa ga pomiješajte sa sitno nasjeckanim bijelim lukom, peršunom, začinima i maslinovim uljem. Kako biste dobili finu smjesu za oblikovanje štapića, naš kuhar preporučuje upotrebu
Tefal štapnog miksera. Nakon što ste dobili kompaktnu smjesu, dodajte jaje i prezlu i sve dobro umijesite rukam dok ne budete mogli formirati štapiće.
Ruke možete malo pokvasiti vodom ili uljem, što će vam olakšati pravljenje štapića. Štapiće možete na kratko staviti u zamrzivač, kako bi se bolje stegnuli, pa ih pržite na gril tavi dok lijepo ne porumene. Možete ih poslužiti uz čušpajz od špinata, ili krompir salatu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.