Uz pravi recept i Tefal kuhinjske aparate priprema kozica je jednostavan zadatak, a jelo je mirisno i fino.
Sastojci:
800 g kozica
1 nasjeckani luk
5 sjeckanih češnjeva bijelog luka
½ svežanj nasjeckanog peršuna
3 kašike maslinovog ulje
so i biber
prilog od povrća:
1 tikvica
150 g svježih gljiva
1 patlidžan
1 crvena paprika
1 nasjeckani luk
100 ml bijelog vina
2 češnja bijelog luka
peršun (nekoliko grančica)
2 kašike maslinovog ulja
so i biber
Najprije pripremite povrće. Izrežite tikvice i patlidžan na kockice, gljive na kriške, a paprike na tanke trake. Stavite patlidžan, tikvice, paprike i gljive u
Tefal ActiFry fritezu. Prelijte kašikom ulja te kuhajte 15 minuta.
U posebnoj posudi zgnječite bijeli luk i peršun, te prelijte sve bijelim vinom. Ulijte u fritezu preko povrća i nastavite kuhati još 10 minuta.
Zatim, pripremite kozice. Operite ih u hladnoj vodi te ih posušite. Dno posude pokrijte bijelim lukom, lukom, peršunom i uljem. Ostavite da se prži 15 minuta.
Na to, stavite kozice i kuhajte još 12 do 15 min. Kada kozice poprime lijepu narančastu boju, dodajte so i biber.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.