Meso oko rebara jeste malo masnije, ali je i sočnije i ukusnije, pa će u ovom jelu uživati iskusni mesoljupci.
Sastojci:
1,5 kg telećeg rebra (u komadu)
3 mrkve
3 luka
2 češnja bijelog luka
2 paradajza
3 stabljika celera
so
biber
bijeli luk u prahu
luk u granulama
ulje
Za ovaj recept vam je potrebno da nabavite teleće rebro u komadu, jer obično ih u mesnicama režu na pola. Dakle, probajte sa svojim mesarom dogovoriti da vam ostavi čitavo teleće rebro.
U posebnoj zdjeli pomiješajte so, biber, bijeli luk u prahu, luk u granulama i ulje, pa sa ovom mješavinom bogato premažite meso. Meso, potom, prebacite u
Tefal tepsiju, pa oko njega rasporedite povrće. Sa ostatkom smjese premažite povrće i ulijte čašu vode (oko 100 ml). Sve stavite u rernu, podesite temperaturu na 170 i pecite oko 3 sata.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.