Ovaj slatkiš krasi jednostavna priprema i različiti okusi koji se stapaju u savršenu kremasto-hrskavu kombinaciju.
Sastojci:
500 ml vrhnja za šlag
500 g čokolade za kuhanje
100 g badema
200 g lješnjaka
40 g putera
1 kašika kokosovog ulja
1 kašike arome ruma
50 g rižinih krekera
Za početak vrhnje za šlag podijelite u dvije količine. 200 ml vrhnja ulijte u tavu i na laganoj vatri pomiješajte sa puterom i čokoladom za kuhanje. Kada se sastojci fino povežu, skinite s vatre.
Drugi dio vrhnja (300 ml) izmiksajte u čvrst šlag. Lješnjake i bademe sameljite na sitno.
Nakon toga, rastopljenu čokoladu podijelite na dva jednaka dijela, pa jedan dio pomiješajte sa mljevenim bademima i ostavite sa strane.
Šlag, također, podijelite na dva dijela. Manji dio (otprilike 3-4 kašike) pomiješajte sa 2-3 kašike mljevenih lješnjaka i sa ½ kašike arome ruma i ostavite sa strane. Veći dio šlaga pomiješajte sa ostatakom čokolade i mljevenih lješnjaka, te dodajte kokosovo ulje i aromu ruma (½ kašike).
Na kraju vam ostane da složite kolač. Dakle, na dno stavite rižin kreker a na njega stavite kremu od čokolade i badema. Zatim, stavite drugi kreker a po njemu kremu od čokolade, šlaga i lješnjaka. Nakon toga, stavite i treći kreker a po njemu rasporedite kremu od šlaga i lješnjaka. Nije loše, kolač prije serviranja staviti u frižider kako bi se kreme dodatno stisnule.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.