Kada niste sigurni šta biste jeli, krompir iz rerne je uvijek dobro rješenje. Još ako ga pravite po ovom receptu, onda sigurno nećete pogriješiti.
Sastojci:
1 kg krompira
30 ml ulja
muškatni oraščić
biber u zrnu
luk u granulama
kurkuma
so
mljevena crvena paprika
ruzmarin
umak:
100 g svježeg sira
20 ml majoneze
svježi kopar
sok limuna
1 kašika meda
Izaberite što manji mladi krompir i dobro ga operite. Nemojte ga guliti! Krompir, najprije, prelijte uljem, pa dodajite začine: muškatni oraščić, biber u zrnu, luk u granulama, kurkumu, so, mljevenu crvenu papriku i ruzmarin. Stavite peći na 220 stepeni oko pola sata.
Dok se krompir peče, napravite ukusni umak koji će upotpuniti ovo jelo. U srednjoj zdjeli pomiješajte svježi sir i majonezu, te dodajte svježi kopar, sok limuna i med. Sve dobro izmiješajte i ostavite u frižider da se hladi, dok krompir ne bude gotov. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.