Riža i grašak su oduvijek sjajna kombinacija, a naš kuhar je otišao korak dalje, pa je sve obogatio morskim plodovima i povrćem.
Sastojci:
350 g morskih plodova
150 g riže
100 g graška
50 g putera
2 stabljike mladog luka
½ stabljike celera
½ crvene paprike
50 ml bijelog vina
50 ml vode
50 ml pavlake
so
biber
svježi peršun
Na rastopljenom puteru u
Tefal wok tavi popržite mladi luk isjeckan na kolutiće. Kad zamiriše, dodajte crvenu papriku i stabljku celera isjeckane na kockice. U omekšano povrće, dodajte mješavinu morskih plodova koju možete naći u većini marketa među smrznutim proizvodima.
Plodovi će otpustiti svoje sokove, pa tada dodajte rižu i grašak. Sve dobro izmiješajte i dinstajte oko 5-7 minuta. Tada ulijte bijelo vino i toplu vodu i pustite da krčka na laganoj vatri dok sva tečnost ne ispari.
Na kraju dodajte pavlaku, te posolite i pobiberite, pospite izdašno sa sitno nasjeckanim svježim peršunom. Sve dobro izmiješajte i skinite s vatre, pa poslužite toplo.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.