19.8.2021. 11:41
0
Voćni jastučići
Voće smo upakovali u hrskavi omotač i dobili pravu ljetnu poslasticu s kojom ćemo se zasladiti, a u isto vrijeme dobit ćemo i osvježenje.
Sastojci:

8 listova lisnatog tijesta
2 banane
2 kiwija
1 jaje
20 g kakao praha

preljev:
50 g čokolade za kuhanje
30 ml mlijeka

Voće izrežite na manje kockice. Umutite jaje i ostavite sa strane. 

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte lisnato tijesto, pa ga izrežite na osam jednakih kocki. Zatim, na sredinu jednog lisnatog tijesta stavitr malo kakao praha, pa po tome rasporedite kockice voća. Zatvorite list preklapanjem dvaju suprotnih strana pa zatim drugih dviju suprotnih strana i premažite jajem kako biste zalijepili rubove jastučića. Stavite smotane komadiće u Tefal ActiFry i pecite 10 minuta.

Istovremeno ugrijte mlijeko. Pomiješajte mlijeko s čokoladom. Servirajte po 2 smotuljka na tanjur, pa ih prelijte umakom i pospite listićima badema. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.