A šta sa šaranom? Njega ćemo u tepsiju, a društvo će mu praviti svježe povrće. Za sat vremena dobit ćete preukusno riblje jelo!
Sastojci:
1 cijeli šaran (oko 1,5 kg)
1 veća glavica luka
10 g korijena celera
2 korijena paštrnjaka
2 mrkve
1 batat
1 manja ljuta paprika
lovorov list
maslinovo ulje
svježi peršun
so
biber
Očišćenog šarana dobro nasolite i sa vana, i iznutra, pa ga položite u tepsiju. U unutrašnjost ribe stavite cijelu glavicu luka, korijen celera i lovorov list, a pored rasporedite deblje narezane paštrnjak, mrkvu i batat. Sve prelijte maslinovim uljem, dobro pobiberite i stavite peći u zagrijanu rernu na 200 stepeni oko sat vremena.
Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.