Nije svako pile iz rerne isto, ali ovako zapečeno sa dosta povrća je jedno od boljih koje smo probali.
Sastojci:
1 pile (oko 1,5 kg)
300 g krompira
200 g tikve
3 češnja bijelog luka
100 g crvenog graha (konzervirani)
1 stabljika prase
1 luk
300 g pelata iz konzerve
svježi peršun
biber
mješavina začina
Krompir i tikvu izrežite na jednake kocke. Luk također nemojte previše sitniti, kao ni prasu, te stavite čitave češnjeve bijelog luka. Dodajte crveni grah iz konzerve, koji ste prethodno isprali u vodi.
Pile izrežite tako da dobijete po dva bataka, karabataka i prsa. Rasporedite meso među povrće. Ubacite listove svježeg peršuna, pospite biberom i mješavinom začina. Na kraju prelijte sve pelat paradajzom i njegovim sosom.
Sve stavite u rernu na 190 stepeni i pecite oko 40 minuta. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.