Da bi piletina bila najbolja koju ste jeli, onda mora biti i hrskava i sočna u isto vrijeme. Uz ovaj jednostavni recept dobit ćete piletinu kao s reklame.
Sastojci:
1 cijelo pile (oko 1,5 kg)
1 kašičica curry praha
1 kašičica crvene mljevene paprike
1 kašičica chili praha
1 kašičica mješavine začina
so
biber
100 g gljiva
2 feferone
1 stabljika prase
1 ljubičasti luk
oko 50 ml ulja
Pile dobro operite, pa ga posušite. U posebnoj zdjelici pomiješajte začine (curry prah, chili prah, crvena mljevena paprika, mješavina začin, so i biber), pa dobivenu mješavinu dobro utrljajte po čitavom piletu.
U unutrašnjost pileta, potom, stavite šampinjone, feferone, te ljubičasti luk i prasu. Rupu zatvorite čačkalicama, pa pile pažljivo prebacite u tepsiju. Prelijte ga blago uljem i stavite u rernu. Pile pecite na 180 stepeni oko 50 minuta.