25.8.2022. 10:25
0
Vrganj čorba
Bilo da su svježi ili sušeni, vrganji svakom jelu daju poseban šmek. Ova čorbica je prosto neodoljiva!
Sastojci:

1 l vode
1 ljubičasti luk
2 mrkve
1 veći krompir
¼ korijena celera
3 češnja bijelog luka
30 g suhog vrganja
1 kašika senfa
1 kašičica mješavine začina
1 kašika svježeg peršuna
1 kašika sirćeta
malo bibera
100 ml vrhnja za kuhanje

Ako koristite suhe vrganje, bilo bi dobro da ih prelijete vodom i ostavite da se namaču oko pola sata.

U veću šerpu uspite vodu, pa dodajte čitavu glavicu ljubičastog luka, kockice krompira i korijena celera. Mrkvu možete, također, ostaviti cijelu, kao i češnjeve bijelog luka. Kuhajte sve oko 20 minuta.

Tada iz supe izvadite skuhanu mrkvu, pa je ostavite sa strane, a štapnim mikserom izmiksajte ostalo povrće. Kada dobijete krem supu, u nju dodajte senf, mješavinu začina, sitno nasjeckan svježi peršun, sirće i biber. Vrganje ocijedite, pa i njih dodajte u supu, a mrkvu narežite na kockice i vratite u supu. Ulijte na kraju vrhnje za kuhanje i krčkajte sve još desetak minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.