5.1.2023. 12:17
0
Muffinlook
I od običnih muffina može ispasti ozbiljan kolač ako se malo više potrudite. Malo više truda isto tako znači i više uživanja u slasnim zalogajima.
Sastojci:

smjesa za muffine:
2 jaja
200 g brašna
150 g šećera
100 ml mlijeka
100 ml ulja
1 kašičica arome vanilije
½ kesice praška za pecivo
100 g smrznutih kupina

karamel:
100 g šećera

krema:
100 g smrznute kupine
100 g miješane marmelade
100 ml vrhnja za šlag
20 g meda
1 kašika arome borovnice

Za početak pjenasto izmiksajte jaja i šećer. Zatim, ulijte mlijeko, aromu vanilije i ulje, pa nastavite miksati. Na kraju, u smjesu umiksajte brašno pomiješano sa praškom za pecivo.

Dobivenu smjesu, potom, rasporedite u kalupe za muffine, pa u svaki dodajte par smrznutih kupina. Stavite peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

Dok se muffini peku, napravite karamel. U šerpici postepeno zagrijavajte šećer uz često miješanje. Kada se u potpunosti rastopi i dobije smeđu boju, skinite s vatre pa ostavite da se kratko ohladi. Prohlađen šećer kašikom vadite na papir za pečenje kreirajući oblike po želji. Ostavite na hladnom.

I na kraju pripremite ukusnu kremu, koja će dodatno obogatiti ovaj kolač. U dublju zdjelu stavite kupine, marmeladu, med i aromu borovnice, te sve prelijte vrhnjem za šlag. Štapnim mikserom izradite glatku kremu koju ćete poslužiti uz muffine.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.