9.1.2023. 15:23
0
Sudžuk pasta
Priznat ćemo da su sudžukice najbolje na roštilju, ali se jednako dobro mogu iskoristiti i za pripremu ukusnog umaka za tjesteninu.
Sastojci:

1 l vode
7 g soli
100 g špageta

umak od sudžukica:
150 g ljutih sudžukica
50 g kiselog luka
100 g graška iz konzerve
100 ml paradajz sosa
100 ml vrhnja za kuhanje
50 g sira ribanca
maslinovo ulje

U većoj šerpi zakuhajte litar vode, pa kad proključa, posolite i ubacite špagete. Kuhajte oko osam minuta.

Dok se kuhaju špageti, vi možete pripremiti umak. Bilo bi dobro da koristite ljute sudžukice kako biste dobili malo pikantnije jelo. Sudžukice istisnite iz njihovog omotača, pa ih prepržite na maslinovom ulju. Kada porumene, dodajte glavice kiselog luka, te konzervirani grašak. Dinstajte sve 5-7 minuta, pa ulijte paradajz sos, te vrhnje za kuhanje. 

Pustite da krčka 4-5 minuta, pa u umak dodajte skuhanu pastu i sve pospite sirom ribancem.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.