8.3.2024. 15:10
0
Krompir piroške
Krompir je u glavnoj ulozi, ali je jelo malo drugačije od onih koje ste navikli jesti od ove namirnice. Krompir piroške su hrskave, mekane, sočne i ukusneee!
Sastojci:

700 g krompira
150 g feta sira
1 jaje
1 žumance
20 g susama
20 g oraha
brašno

pohovanje:
100 g brašna
2 jaja
100 g prezle
120 ml ulja

Krompir ogulite i izrežite na kocke, pa ga skuhajte u dosta vode koju ste posolili po želji. Skuhani krompir procijedite i izpasirjte ga u pire.

Dodajte jaje, žumance i feta sir, pa nastavite pasirati dok se smjesa ne sjedini. Na kraju u smjesu umiješajte susam i grubo nasjeckan orah. Od dobivene smjese oblikujte piroške i blago ih uvaljajte u brašno. Ako vam se ne žuri, tako pripremljene piroške ostavite 1 sat u frižider.

Piroške, potom, fino uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, te na kraju u prezlu. 

Zagrijte veću količinu ulja u dubljoj tavi, pa u njemu pržite piroške oko 10 minuta dok ne postanu jednako rumene sa svih strana.

Kuh poh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.