3.7.2018. 13:03
0
"Ovo nije atak samo na mene kao šeficu Kabineta načelnice Babić već i na načelnicu kao i na sve poštene i časne građane opštine Visoko"
Dinki Omanović, šefici kabineta načelnice općine Visoko, nepoznata osoba je kasno u nedjelju oko 23.00 sati bacila zapaljivu materiju na porodičnu kuću.

Na sreću, nije bilo povrijeđenih, dok je na objektu pričinjena materijalna šteta.

Uz ovu informaciju i fotografije oštećene kuće Omanović je na svom Facebook profilu objavila kako se ne boji nikoga. 

"Noćas su me pokušali, kao u Višegradu 1992. godine, spaliti u mojoj vlastitoj kući. Ne bojim se nikoga, samo dragog Allaha i poručujem onima što su kao Arkan i Ceca da još u ovoj državi ima zakona, a bit će i pravde", navela je Omanović u statusu objavljenom uz fotografije.

Prema njenim riječima ovo nije napad samo na nju, već i na načelnicu Visokog Amru Babić.

"Jasno mi je da ovo nije atak samo na mene kao šeficu Kabineta načelnice Babić već i na uvaženu načelnicu, kao i na sve poštene i časne građane opštine Visoko", rekla je Omanović za Source portal i dodala da ih se neće zaplašiti.

"I dalje ćemo raditi u korist naroda, a ne pojedinca. Svi oni koji žele da narušavaju sigurnost građana šalju i loše poruke iz Visokog kao što je slučaj i paljevine Crkve Rođenja Presvete Bogorodice u naselju Čekrekčije prošle sedmice, a sada moje vlastite kuće. U tome neće uspjeti".

Apelovala je na istražne organe da profesionalno obave sve potrebne radnje da rasvjetle ove gnusne i kukavičke događaje i počinioce dovedu pred lice pravde. 

Također, pozvala je i sugrađane da ukoliko imaju informacija o ovom događaju informišu Policijsku stanicu Visoko. 

"Zahvaljujem se svim prijateljima na podršci u ovim teškim trenucima. Molim sve one koji dođu do bilo koje informacije oko pokušaja ubistva koji mi se sinoć u 23.00 sati desio da jave u Policijsku stanicu Visoko. Ja sam dobro. Hvala svima, a materijalna šteta će se Ako Bog da nadoknaditi", navela je, između ostalog, Omanović. 



(Lejla Trle) 

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.