12.6.2023. 10:35
0
Srbijanski glumački par na udaru prijetnji zbog podrške protestima
FOTO: Tamara Dragičević i Petar Benčina (Nova.rs/Nemanja Jovanović)
Srbijanskom glumačkom paru Tamari Dragičević i Petru Benčini upućene su prijetnje putem društvenih mreža u kojima se spominje njihovo dijete i lokacije na kojima se nalaze sve zbog podrške Dragičević protestu "Srbija protiv nasilja". MUP Srbije obavijestio je u nedjelju popodne nju i supruga da su preuzeli informacije iz Tužilaštva i da će u danas doći do informacija ko stoji iza prijetnji.

Pravna zastupnica glumaca Sarah El Sarag izjavila je u ponedjeljak da je zbog prijetnji u njihovo ime podnijela 2. juna krivičnu prijavu Tužilaštvu za visokoorganizovani kriminal.

El Sarag je za današnje izdanje lista Danas rekla da od podnošenja prijave nisu dobili “nikakvu povratnu informaciju od Tužilaštva”.

Ona je navela da je u prvoj prijetnji preko društvenih mreža nepoznata osoba “upozorila” glumicu da umjesto što poziva na proteste “Srbija protiv nasilja” treba više pažnje da posveti dejtetu koje ima “završnu predstavu u vrtiću”.

Dodala je i da će dopuna prijave uslijediti nakon što su preko društvenih mreža glumici stigle nove prijetnje, “uz navođenje lokacije na kojoj se nalazi njeno dijete”.

Jugoslovensko dramsko pozorište osudilo prijetnje

Jugoslovensko dramsko pozorište saopštilo je danas da osuđuje prijetnje i uvrede u javnom prostoru kojima su posljednjih dana izloženi njihovi članovi i kolege.

“Povodom prijetnji upućenih djetetu Tamare Dragičević i Petra Bančine, apelujemo da se najhitnije pronađu počinioci i pravno sankcionišu”, navodi se u saopštenju JDP-a.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.