4.4.2024. 10:56
0
Turski vojnici na granici Kosova i Srbije: Spremni smo, nebitno odakle prijetnja dolazi
FOTO: kfor
Mirovna misija NATO-a na Kosovu (KFOR) objavila je snimak kojim je pokazala da je spremna poduzeti potrebne mjere za sigurno okruženje u zemlji.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama se vidi turski kontigent na Kosovu, te podsjeća da 4.600 vojnika iz NATO saveznika i partnera služi kako bi čuvali 351 kilometar dugu granicu sa Srbijom. 

- Visok nivo operativne spremnosti za sprječavanje opasnosti od nove eskalacije, nezavisno o tome odakle prijetnja dolazi. Spremni smo poduzeti sve potrebne mjere za nastavak ispunjavanja našeg mandata UN-a u bilo koje vrijeme i na nepristran način - stoji u snimku koji je objavio KFOR.



Podsjećaju da, kao i obično, nastavljaju s provedom svog mandata trećeg sigurnosnog odgovora na Kosovu, nakon Kosovske policije i EULEX-a, misije EU za vladavinu prava, s kojom kaže da "radi u bliskoj koordinaciji".

(Aldin B.)

TurskaKFOR
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.