10.4.2024. 19:09
0
Bivši načelnik policije: Da je Dankino tijelo tu, već bi ga našli
Slučaj ubistva i potrage za tijelom djevojčice Danke Ilić iz dana u dan se čini sve komplikovanijom misijom za policiju u Srbiji.

"Iskreno, ja rešenje vidim jedino u njihovom priznanju", kaže nekadašnji načelnik beogradske policije Marko Nicović, koji je za srbijanske medije komentarisao ovaj slučaj.

Nalazimo se u 15. danu otkako policija neumorno radi na rasvjetljavanju slučaja ubistva djevojčice Danke Ilić (2), koja je nestala 26. marta i koja je, kako se vjeruje, istog dana i ubijena.

Policija je zbog ovog zločina uhapsila dvojicu osumnjičenih - Dejana D. i Srđana J., kojima je prošle sedmice određen i protvor do 30 dana.

U petak 5. aprila privedeni su i D. D. i R. D., brat i otac osumnjičenog Dejana, zbog sumnje da su mu pomogli da prebaci tijelo djevojčice na drugu lokaciju.

"Da je dijete sakriveno negdje u blizini, siguran sam da bi do sada policija našla. Ovako, sve se komplikuje, jer tijela jednostavno nema. S druge strane, nakon smrti brata osumnjičenog, koji je i sam osumnjičen da je učestvovao otežava sve, kao i njihove izjave, tako da mi imamo jednu priču koja ide u nedogled. Policija radi svoj posao, ali što se mene tiče lično, iz svog iskustva ću reći da je priznanje tu jedino rješenje", kaže Nicović.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.