11.4.2024. 20:50
0
Potpredsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Šahmanović: Ibrahimović 'miri' Bošnjake uz podršku Vučića!?
Uoči sutrašnjeg sastanka na kojem Elmedin Konaković okuplja predstavnike Bošnjaka regiona oglasio se potpredsjendik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori dr. Bejto Šahmanović koji je kazao da Ervin Ibrahimović "miri" Bošnjake uz podršku Vučića.

Šahmanović je naveo da Ervin Ibrahimović urušava jedinstvo Bošnjaka u Crnoj Gori kroz jasnu i vidljivu opstrukciju unutar rada Bošnjačkog vijeća koja je krovna institucija svih Bošnjaka.

Prema njegovim riječima predsjednik BS-a je opstruirao predramazansku sjednicu Vijeća kad je trebalo razgovarati o veoma bitnim temama za Bošnjake, ali je ipak odlučio da ide u Sarajevo i predstavi se kao "pomiritelj" i "demokrata".

No, prije nego pođe u glavni grad drage nam i prijateljske Bosne i Hercegovine, dobro bi bilo da pruži odgovore crnogorskoj javnosti na brojna pitanja za koja još uvijek nemamo odgovore, kao što su njegova uloga tokom popisa stanovništva, proces pregovaranja u toku prošle godine o ulasku u Vladu, udaljavanje neistomišljenika sa sjednica organa partije.

Imajući u vidu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podržao skup na koji Ibrahimović putuje, te da je i ponudio logistiku za organizaciju, prioritet za odgovore bi bili nedavni upiti njegovog prijatelja u Crnoj Gori Milana Kneževica koji je u Parlamentu rekao sljedeće: Podsjećam javnost da Ervin Ibrahimović nije do kraja za isključenost Srba jer je zajedno sa Novakom Kilibardom žario i palio po Hercegovini poručujući Bošnjacima “kome vidim turski bajrak- ostace i i bez bajraka i bez ruke”.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.