7.11.2017. 9:13
0
Trump stigao u Južnu Koreju u namjeri da pojača pritisak na Pyongyang
Američki predsjendik Donald Trump doputovao je u Južnu Koreju nadomak prvih linija sa Sjevernom Korejom i njihovog nuklearnog programa, kazavši pri dolasku da se mora pronaći rješenje za sigurnosnu prijetnju koju predstavlja Pyongyang.
Trump je u Seul stigao u pratnji prve dame, a potom helikopterom otišao u Camp Humphreys, najveću američku bazu u Južnoj Koreji gdje se zajedno sa južnokorejskim predsjednikom Moon Jae-inom susreo s vojnicima dvije zemlje, prenosi Reuters.

Bijela kuća je saopćila da je cilj posjete pokazati odlučan pristup rješavanju sjevernokorejske prijetnje, ali mnogi u regiji strahuju da bi ovo moglo samo rasplamsati mogućnost krvavog sukoba na korejskom poluotoku.

-  Na kraju krajeva, ovo će biti riješeno, uvijek se riješi, jer moramo uspjeti - rekao je Trump odbijajući da elaborira svoj stav.

On je pohvalio svog domaćina, ali i kritizirao blaži pristup prema pitanju Sjeverne Koreje.

Trumpova posjeta dolazi u vrijeme 53-dnevnog zatišja u testiranju projektila u Sjevernoj Koreji, što je najduža pauza ove godine.

Očekuje se i obraćanje američkog predsjednika u parlamentu Južne Koreje.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.