18.2.2024. 17:33
0
Osoblje Lufthanse opet kreće u štrajk
FOTO: ilustracija
Osoblje Lufthanse njemačkog avio prijevoznika, počet će štrajkovati 20. februara, saopćio je danas sindikat Verdi.

Štrajk bi trebao započeti u 4,00 sata ujutro u utorak i završiti u 7:10 u srijedu, objavio je sindikat.

Pogođene zračne luke su Frankfurt, Muenchen, Hamburg, Berlin, Duesseldorf, Koln i Stuttgart.

Michael Niggemann, član izvršnog odbora Lufthanse odgovoran za ljudske resurse, rekao je da je šteta što se štrajkuje jer je njemački prijevoznik dao "dalekosežnu" ponudu na pregovorima, ali ju je Verdi odbio.

Sličan štrajk uzrokovao je otkazivanje 900 od 1.000 planiranih letova početkom februara, što je utjecalo na oko 100.000 putnika.

Verdi traži povećanje plaća od 12,5 posto za 25.000 radnika ili najmanje 500 eura mjesečno više u periodu od 12 mjeseci, kao i jednokratnu isplatu 3.000 eura zbog inflacije, prenosi Faktor.

Lufthansa
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.