13.4.2024. 23:06
0
Oglasila se Bijela kuća nakon početka napada Irana na Izrael: "Naša podrška Izraelu je gvozdena. SAD će stati uz narod i podržati njihovu odbranu"
Bijela kuća se oglasila nakon vijesti da je Iran započeo napad na Izrael, navodeći da je podrška SAD-a toj zemlji čvrsta, te da će se predsjenik Joe Biden sastati sa svojim timom za nacionalnu sigurnost kako bi razgovarali o napadu.

“(Bidenov) tim je u stalnoj komunikaciji s izraelskim zvaničnicima, kao i drugim partnerima i saveznicima“, navodi Bijela kuća. “Ovaj napad će se vjerovatno odvijati kroz nekoliko sati.”

“Predsjednik Biden je bio jasan: naša podrška sigurnosti Izraela je gvozdena. Sjedinjene Države će stati uz narod Izraela i podržati njihovu odbranu od ovih prijetnji iz Irana”, navodi se.

Premijer Izraela Benjamin Netanyahu izjavio je da je Izrael spreman za “direktan napad Irana”.

“Naši odbrambeni sistemi su raspoređeni; spremni smo za svaki scenario, kako u odbrani tako i u napadu”, rekao je on u televizijskoj izjavi, dodajući da Izrael ima podršku Sjedinjenih Država i “mnogih” zemalja.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.