14.4.2024. 21:10
0
Hagari o potencijalnom napadu na Iran: Imamo planove za defenzivu i ofanzivu
Portparol izraelske vojske Daniel Hagari obratio se medijima, a tom prilikom je govorio o potencijalnom uzvratnom napadu na Iran.

- Imamo planove za defenzivu i ofanzivu, ali ništa više od toga ne mogu reći. Naš je cilj zaštititi naše građane - rekao je Hagari.

Ova izjava ukazuje na to da izraelske odbrambene snage imaju pripremljene strategije za odbranu i napad, ali detalji o tim planovima nisu javno dostupni.

- Izrael je odobrio operativne planove i za ofanzivnu i za odbrambenu akciju. Tokom posljednja dva sata odobrili smo operativne planove i za ofanzivu i za defenzivu. 

Nastavit ćemo štititi državu Izrael i zajedno s našim partnerima nastavit ćemo graditi sigurniju i stabilniju budućnost za cijeli Bliski istok - poručio je Hagari.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.