30.4.2023. 14:44
0
Francuska: Na semaforima za pješake uvedeno i narandžasto svjetlo
FOTO: Agencije
U Francuskoj je na semaforima dodano narandžasto svjetlo koje će se uključiti nakon zelenog svjetla za pješake.

Portal “France Info“ javlja da su na semaforima u gradovima Metz, Nancy, Nantes, Nica, Strasbourg, Toulouse i Versailles postavljena narandžasta svjetla jer se pješaci ne vole zaustavljati na crvenom svjetlu.

Aplikacijom, koja je u fazi testiranja u ovim gradovima, cilj je da pješaci poštuju prometna pravila tako što će narandžasto svjetlo na ljudskoj silueti upaliti prije crvenog.

Udruženje Prevencija saobraćajnih nesreća nositelj je projekta.

Nedavno istraživanje javnog mnijenja pokazalo je da se francuski pješaci ne vole zaustavljati na crvenom svjetlu i da 40 posto nesreća s pješacima završi smrću.

(Erna H.) 

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.