Proces hvatanja ribe je ponekad dugotrajan, pa ribari često prije nego ulove ribu naprave sebi neki obrok koji će im olakšati ribolov. Ovo je salata za manje ambiciozne ribare, a ljubitelje dobrog zalogaja.
Sastojci:
160 g tunjevine iz konzerve
50 g inćuna
2 jaja
50 g miksa salata
20 g rukole
1 crvena paprika
1 krastavac
1 ljubičasti luk
100 g cherry paradajza
30 g crnih maslina
30 ml maslinovog ulja
1 kašičica ruzmarina
1 kašika vinskog sirćeta
Za početak skuhajte jaja i ostavite da se dobro ohlade. Salatu operite i posušite, a ostatak povrća narežite u željene oblike.
U većoj zdjeli pomiješajte mješavinu salata i rukolu, pa dodajte narezano povrće. Sve dobro izmiješajte, pa rasporedite na veliki tanjir. U sredinu stavite tunjevinu koju ste prethodno dobro ocijedili.
Po rubovima tanjira stavite paradajz, a inćune i masline poslažite po želji. U posebnoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, ruzmarin i vinsko sirće, pa sa dobivenim dresingom prelijte salatu.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.