Postoji lakši i teži način punjenja paprika, a pošto smo bili mnogo gladi, odabrali smo onaj jednostavniji. Jelo nije ništa manje ukusno, a glad je pobijeđena.
Sastojci:
4 crvene paprike
500 g pelata iz konzerve
1 kašika origana
200 ml povrtnog temeljca
400 ml vode
so
100 g palente
150 g goude
Paprike dobro operite, pa ih prerežite na pola. Odstranite im košpice.
U većoj šerpi zakuhajte vodu, pa kada proključa, posolite i uspite palentu. Miješajte neprekidno i kuhajte oko 5 minuta.
Palentom napunite unutrašnjost paprika, pa ih poslažite u tepsiju.
U posebnoj zdjeli pomiješajte pelat iz konzerve sa origanom i povrtnim temeljcem, pa sa dobivenom smjesom prelijte paprike. Stavite u rernu i pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Tada ih izvadite, i po vrhu svake paprike rasporedite narendanu goudu, pa vratite peći još 10-15 minuta.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.