17.5.2023. 13:29
0
Džeku oduševila čestitka tokom intervjua u mix zoni od starog saigrača iz Želje: "Ljubi te brat", "Vidimo se na sljedećoj utakmici mačko"
Edin Džeko je napravio veliki uspjeh plasiravši se u finale Lige prvaka sa Interom. Meč koji sa nestrpljenjem svi isčekujemo, predstavlja sigurno krunu njegove dosadašnje, bogate klupske karijere.

U prvom meču Džeko je postigao pogodak za Inter, a u drugom susretu je odigrao 66. minuta, te tako postao prvi Bosanac i Hercegovac od 2017. godine u finalu Lige prvaka.

Nakon prve utakmice u kojoj je Inter napravio veliki korak ka finalu, dogodila se zanimljiva situacija u novinarskoj mix-zoni. Naime, u trenutku dok je davao izjavu za jednu norvešku televiziju, Edin je putem Instagrama primio zanimljivu čestitku od starog saigrača i dugugodišnjeg prijatelja. Riječ je o Sarajliji, Jasminu Čišiji. On i Džeko su dijelili svlačionicu u omladinskim selekcijama FK Željezničar. Kako je to izgledalo pogledajte u priloženom videu.

Čišija koji već dugi niz godina živi i radi u Norveškoj, otkrio nam je kako je uspio kontaktirati Džeku u trenutku kada to vjerovatno mnogim novinarskim ekipama, teško polazi za rukom, s obzirom na interesovanje medija koje vlada prije ali i nakon jedne tako bitne utakmice.

"Moj dobar prijatelj radi kao novinar u TV2, jednoj od najpoznatijih sportskih televizija u   Norveškoj. S obzirom da sam vidio da je na svojim storyijma na Instagramu počeo objavljivati slike sa utakmice, u jednom kratkom komentaru samo sam mu napisao, "Forza Džeko". Nakon toga, zamolio me da snimim jednu poruku za Edina, sa kojim je on trebao imati intervju nakon utakmice. Što sam sa zadovoljstvom i učinio. 

Čišija priča da je nakon svega dobio veliki broj poziva od drugih medija u Norveškoj, što dovoljno govori koliku popularnost Edin Džeko uživa u ovoj skandinavskoj zemlji. 




Njih dvojica su prošli sve omladinske selekcije Željezničara. Život ih je odveo na različite strane, ali su i dalje ostali dobri prijatelji i često se druže tokom zimskih ili ljetnih odmora u Sarajevu. Jasmin nam priča da je Edin i u mlađim danima, osim talenta, imao profesionalan pristup svakoj utakmici ili treningu.

"Uvijek je bio miran, ali je veoma ozbiljno shvatao obaveze i zadatke koje je dobijao od trenera. Sjećam se recimo utakmice protiv visočke Bosne, kada smo u gostima dobili sa 2:1. On i ja smo bili strijelci. Sjećam se da je bio na klupi u prvom poluvremenu i da nam je u drugom svojim golom donio pobjedu. Utakmica koja je vjerovatno odlučila prvenstvo. Mislim da smo te godine primili samo 7 ili 8 golova u cijeloj sezoni", prisjeća se Čišija.
 
Ističe  da su upravo su rad i upornost najviše zaslužni za Džekinu veliku karijeru. Pitali smo ga da li je u Želji u tom periodu bilo većih talenata od Edina?

"Bilo je tu zaista sjajnih igrača, vjerovatno i većih talanata, ali rijetko je ko imao takvu volju kao on."

U finalu će navijati za Džeku, a ako bude sreće, nada se da će svoje mjesto naći i na tribinama. 

"U finalu je sve moguće, City djeluje prejako, ali vidjet ćemo šta će večeras prvo uraditi protiv Reala. Što se tiče finala, volio bih kao i svaki navijač na svijetu biti prisutan na tribinama, vidjet ćemo, ako bude sreće. Znam da Edin ima veliki pritisak, jer mu mnogi vjerovatno već sada traže kartu za finale. Najbitnije je da je on sretan što će bit na terenu u vjerovatno najvećoj utakmici u njegovoj dosadašnjoj karijeri", zaključio je Čišija.


(Admir Oručević)









0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.