24.7.2023. 10:35
0
Otkrili smo kako je Ivo Andrić ostao bez knjige, olovke i naočala u Travniku: Evo ko stoji iza svega
Prije nepuna dva mjeseca u okviru manifestacije “Konzulska vremena” u Travniku je kod Gradske biblioteke postavljena skupltura travničkog nobelovca Ive Andrića.

Skulptura je postavljena na klupi u sjedećem položaju u karakterističnom kaputu sa svezanom maramom oko vrata i neizostavnim naočalama.

Postavka je koncipirana tako da omogućava fotografiranje prolaznika sa skulpturom Ive Andrića.

Nisu prošla ni dva mjeseca, a našem Nobelovcu fali olovka, knjiga i naočale sa glave, objavio je portal Centralna

Ovim povodom kontaktirali smo Gradsku bibloteku u Travniku kako bi provjerili da li se zaista radi o skrnavljenju skulpture.

"Samo su djeca oštetila neke djelove, nije ništa namjerno oštećeno. Vratili smo video nadzor i vidjeli smo da su djeca penjući se na skulpturu slučajno oštetila naliv pero i naočale. Mi ćemo to sanirati. Zamolili smo roditelje da pripaze tokom fotografiranja na svoju djecu. 

Ista stvar se dešavala u Sarajevu. Skulptura se jednostavno nalazi na javnom mjestu i u kontatku je sa velikim brojem ljudi. Nema ništa ideološki i nema potrebe za nekakvim senzacijama", kazao nam je direktor Gradske biblioteke u Travnuku Dženan Kos.

(Admir O.)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.