25.7.2023. 11:58
3
Ni Sarajevo navodno ne želi srpskog pjevača: Svi Đanijevi nastupi u sarajevskom klubu su odgođeni
Na godišnjicu genocida u Srebrenici, sin pjevača je putem mreža objavio fotografiju ratnog zločinca Ratka Mladića uz opis "Hvala za Srebrenicu"

Na društvenim mrežama nedavno je osvanula stranica pod nazivom “Bojkot koncertu Đanija u Sanskom Mostu 27.07.2023 diskoteka Carmel j”.

Pojedinci koji stoje iza navedne stranice apeliraju na građane Sanskog Mosta da bojkotuju zakazani koncert koji će se održati 27. jula u ovom gradu. Ovaj poziv na bojkot koncerta proizlazi iz nedavnih kontroverznih događaja koji su se odigrali na društvenim mrežama.

Naime, na godišnjicu genocida u Srebrenici, sin pjevača Đanija Trajkovića, Miloš Trajković, je putem društvenih mreža objavio fotografiju ratnog zločinca Ratka Mladića uz opis “Hvala za Srebrenicu”. Ta objava izazvala je oštre reakcije i osudu javnosti, s obzirom na težinu i osjetljivost događaja koji se obilježava tog dana.

Nakon što je njegova objava postala predmet kontroverze, Miloš se kasnije oglasio putem društvenih mreža tvrdeći da nije on objavio spornu sliku i opis, već da mu je hakiran profil.

A nakon Sanskog Mosta, navodno najnovija informacija dolazi  iz jednog popularnog sarajevskog kluba. Naime, kako su obavijestili publiku, svi zakazani koncerti Đanija u njihovom klubu se odgađaju, piše avaz.

Potez Đanijevog sina za naš portal komentarisao je bh. pjevač Adnan Nezirov.

"Dobar sam sa svima, pa i sa Đanijem, ali to nije trebalo da se desi, pogototovo ako je istina, jer su se proširile informacije da mu je hakiran profil. Mi pjevači ne bi trebali da se miješamo u takve teme. Ne možemo bježati od istine. S druge strane, koliko znam, Đani nikada nije pokazivao nacionalističke ispade. Vidite šta se danas pjeva, truju djecu muzikom, tako da nije čudno da se takve stvari dešavaju. Ne bi nikoga da osuđujem, jer se bavim istim poslom, Đani mi je prijatelj, ali vjerovatno će najviše on ispaštati. On svoju porodicu hrani zahvaljujući nastupima i u Srbiji i u Bosni i drugim zemljama. Nadam se da neću imati takvih problema u karijeri. Muzika je nešto što treba da spaja ljude, nema potrebe da pravimo probleme sebi nekim nebitnim stvarima", izjavio je Nezirov za Source.

source.ba | "Da Ceca sutra ovdje napravi koncert, svi bi došli! Ne treba da  tražimo dlaku u jajetu"
Adnan Nezirov

 

(Admir O.)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.