3.8.2023. 14:31
0
Sarajevski pjevač o nastupima Dine Merlina u Beogradu: "Političari i kriminalci sve mogu, ali kada pjevač zapjeva u Srbiji, za naše je izdajnik, dok mu ovi 'vade' izjave od prije 30 godina
Ljeti se uvijek najviše zarađuje, to će vam potvrditi svaki pjevač koji ovo godišnje doba koristi da bi što više profitirao i hladnija vremena dočekao u što boljem raspoloženju.

Mnogi su rasprodani cijelo ljeto, tako da će priliku za godišnje odmore sačekati nakon ljetne sezone. I sarajevski pjevač Kemal Hasić radi "punom parom", a to nam je potvrdio u razgovoru za naš portal.

"Sad ova tri mjeseca nema predaha, a u januaru slijedi zimski san za nas pjevače. Ljeto je uvijek glavno, januar i februar predstavljaju životarenje. Ja sam do sada nastupao na mnogim mjestima, nema gdje nisam bio, najviše sam po BiH i Sandžaku. Kružim za našom dijasporom, pouo tih ljudi svadbe i veselja želi da obavi ovdje u našoj zemlji", govori nam Hasić.

Osvrnuli smo se na dijasporu, koja svoje godišnje odmore provodi u našoj zemlji. Pitali smo Kemala, da li su široke ruke na svadbenim veseljima o kojima govori.

"Nema tu pravila. Obično je da su darežljivi. Nekada sam pjevao milionerima, koji imaju velike vozne parkove od milion eura, pa nam ništa ne daju. Znaš kako kažu, 'Pitu pravi ko je naučio'. Nekada imamo običaj reći da bakšiš nije grad u Turskoj. Mislim da je to stvar kulture, isto kad ti je u kafiću ceh 8 maraka, ne možeš da konobaru ne ostaviš one dvije marke", priča Kemal.

Iako to ne praktikuje previše, kaže nam da ne izbjegava nastupe izvan BiH. 

"Pjevam gdje god me pozovu, mada je 70 posto mojih nastupa u BiH", govori nam Kemal.

Na kraju smo se dotakli i naše najveće muzičke zvijezde Dine Merlina, koji trenutno na velikoj  regionalnoj turneji. Ipak, iako je rasprodao uglavnom sve arene, mnogim nacionalistima iz Beograda se to nije dopalo. Inače, Merlin je rasprodao tri koncerta u Beogradu, a najavljen je i četvrti.

Tabloid Informer je tako izvrijeđao Dinu Merlina.

"Ovo samo kod nas može da prođe. SmraDino", stoji na naslovnici ovog lista.

"Muzika ne treba da bude barijera. Kada pjevač ode u Srbiju da nastupa, za ove naše ovdje je izdajnik, dok mu u Srbiji vade neke izjave koje je davao prije 30 godina. Uglavnom, političari i kriminalci sve mogu, ali kada pjevač treba da zapjeva u Srbiji recimo, onda je to Bože sačuvaj. Pjevači treba da spajaju ljude, a ne da ih razdvajaju. Opet i ja bih volio da mogu napuniti dvije arene, ali ne mogu. Svako svoj obraz pokaže na ovaj ili onaj način, s normalnim ljudima normalno, s budalama, ne treba nikako", kazao je za kraj razgovora Kemal Hasić.



(Admir O.)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.