19.4.2023. 16:00
1
Jeziv govor Nebojše Radmanovića: "Ako mislite da ovim što ste potpisali ne prijetite i sebi, varate se"
Zastupnici SNSD-a danas su napustili sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH čime je rad ovog tijela blokiran.

Razlog nove blokade jeste zajednička izjava koju su potpisali lideri probosanskih stranaka o državnoj imovini.

Sjednicu su prvo napustili opozicioni zastupnici SDS-a i PDP-a, a onda je dopredsjedavajući Nebojša Radmanović (SNSD) održao jeziv govor kojim je najavio i izlazak zastupnika SNSD-a sa sjednice.

Radmanović je kazao da ne stvaraju oni atmosferu i već da je ona napravljena ‘u komšiluku’, misleći vjerovatno na Predsjedništvo BiH, prenosi Raport.

“Nismo mi ovdje napravili atmosferu. Van ove sjednice koja je imala kvalitetan dnevni red, koja je, počela da radi vrlo dobro, stvorila se atmosfera ovdje u komšiluku. Stvorena je atmosfera napada na Dejtonski sporazum, pogrešnog tumačenje suvereniteta i pogrešnog obraćanja ljudima. Umjesto da se obrate strancima koji krše suverenitet u ovoj zemlji, obraćaju se entitetu i drugim partijama. I prijete, prijete svima u BiH.

Ako misle da ne prijete sebi onim što su danas potpisali, oni se varaju. Prijete svima i mora se na to osvrnuti. Mora se reći da se ne može skupiti pet političkih lidera i sazvati konferenciju za štampu, napisati onakvu izjavu na dvije stranice koja je napad ciljani na drugu stranu i potpuno netačno i pogrešno tumačenje. I Mirovnog sporazuma i Aneksa 4 i zbog toga je bilo važno da sazovemo poslanike klubova da vidimo šta kažu.

I SNSD od ovog momenta neće učestvovati u radu ove sjednice”, rekao je Nebojša Radmanović.


Nakon toga su zastupnici SNSD-a i izašli sa sjednice.

(Ajdin B.)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.