13.3.2024. 12:02
0
Američka ambasada pozdravila preporuku o otvaranju pristupnih pregovora između BiH i EU
FOTO: N1
Sjedinjene Američke Države pozdravljaju preporuku Evropske komisije za otvaranje pregovora za članstvo Bosne i Hercegove u Evropskoj uniji - istakli su danas iz Ambasade SAD-a u Sarajevu.

“To šalje jasan signal ljudima u BiH da njihova budućnost leži u evroatlantskim institucijama”, poručili su iz američke ambasade u objavi na platformi X.

Evropska komisija je jučer formalno preporučila otvaranje pristupnih pregovora između Evropske unije i Bosne i Hercegovine.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je tokom govora na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta ocijenila da je Bosna i Hercegovina učinila više napretka od kada je dobila status kandidata nego za više od jedne decenije.

Konačnu odluku o otvaranju pristupnih pregovora donosi Vijeće EU, a rasprava o tome će biti održana na samitu koji je zakazan za 21. i 22. mart u Briselu. 

(Erna H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.