3.4.2024. 11:35
0
Policija podnijela krivičnu prijavu protiv Stanivukovića: Gdje je "nestalo" 1.7 miliona KM?
FOTO: n1
Policijska uprava Banja Luka podnijela je izvještaj protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića i ovlaštenog potpisnika u Odjeljenju za prostorno uređenje Gradske uprave Vuka Višekrune zbog sumnje da su nenamjenski potrošili kredit od 1.767.129 KM.

Navodeći inicijale osumnjičenih, iz PU Banja Luka su saopćili da je izvještaj podnesen Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci protiv D. S. zbog sumnje da je počinio krivično djelo obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, te protiv V. V. za krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. Puni identitet prijavljenih objavio je Capital

"Postoje osnovi sumnje da je lice D. S. navedeno krivično djelo počinilo od 10. oktobra 2023. do 6. marta 2024. godine, na način da je iskoristio kreditna sredstva u iznosu od oko 1.767.129 KM za namjenu drugačiju od one koja mu je odobrena. Lice V. V. se sumnjiči da je 1. novembra i 6. novembra 2023. godine iskoristilo svoj položaj i ovlaštenja te potpisalo dokumente koja su u suprotnosti sa važećom dokumentacijom", saopćeno je iz PU Banja Luka. 

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.