8.4.2024. 19:57
1
Identificirani svi napadači na Bošnjake Stoca: "Grupa je organizirana u Mostaru i imala je za cilj izazvati nerede u Stocu"
Svi učesnici napada na četvericu bošnjačkih mladića iz Stoca, od kojih je jedan maloljetnik, identificirani su, potvrđeno je za Politicki.ba.

"Znamo ko su, gdje se nalaze, šta rade. Pomno pratimo njihove aktivnosti. Grupa je organizirana u Mostaru i za cilj je imala izazvati nerede i u Stocu. Sudeći po pripremama i ponašanju, namjere su im bile opasne i sve je moglo završiti mnogo gore, sa tragičnim ishodima. Srećom, to se nije desilo", rekao je jedan od sagovornika Politicki.ba. 

Ekipa koja je sinoć "ordinirala" po Stocu je naišla i na lokalnog glavnog imama. 

Srećom, nisu uspjeli izazvati incident. 

Prema tvrdnjama sagovornika navedenog medija, organizirana grupa broji više od 10 učesnika. 

Istraga je fokusirana i na to da li iza njih stoji još neko i ko bi mogao biti. 

No, ono što su  prenijeli sagovornici portala Politicki.ba tiče se Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona. 

"Odatle kao da su voljni da se sve zataška. Da se napravi "spektakl" s hapšenjima, da se huligani zadrže u pritvoru 'dok se kamere ugase' i da se sve zaboravi. Mi odlično znamo ljude ovdje. Samo što, izgleda, oni ne znaju nas. Ovo neće tek tako proći", prenose oni.

U Stocu je večeras zakazan poseban sastanak na kojem će se donijeti i određene mjere. 

Sagovornici Politicki.ba nisu bili voljni otkrivati detalje.

"Već sutra će se čuti naš glas. Opet. Jako!", poručuje jedan od izvora Politicki.ba.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.