9.4.2024. 12:19
0
Građani Stoca izlaze na protestnu šetnju zbog brutalnog napada na mladiće u tom gradu
Građani Stoca izlaze na protestnu šetnju kako bi osvijetlili nemili događaj i tražili odgovornost.

- Povodom nemilih događaja koji su potresli naš grad, građani Stoca se samoinicijativno okupljaju kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo i zahtijevali akciju.

Ovim mirnim protestom želimo skrenuti pažnju nadležnim institucijama na važnost sprječavanja sličnih incidenata u budućnosti. Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da hitno pronađe počinioce ovih nedjela i javno ih imenuje. 

Također, apelujemo na Tužilaštvo HNK da potom promptno pokrene procesuiranje počinilaca. Nedostatak akcije i transparentnosti u radu Tužilaštva predstavlja ozbiljan problem, a zataškavanje sličnih događaja i nekažnjavanje krivaca narušava povjerenje građana u pravosudni sistem.

Pozivamo sve građane Stoca koji dijele našu zabrinutost da nam se pridruže danas, 09.04. u 17:00 sati, ispred Prve osnovne škole kako bismo zajedno istakli važnost očuvanja mira i sigurnosti u našem gradu - navedeno je u saopćenju.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.