9.11.2023. 20:20
0
Lopov namamio poštara, pa mu oteo novac i mobitele
FOTO: ilustracija
Današnje popodne u mjestu Polog, između Mostara i Širokog Brijega, obilježeno je dramatičnim događajem. Na meti napada bio je 20-godišnji radnik brze pošte Hrvatske pošte Mostar, prenosi Crna-Hronika.

Prema dostupnim informacijama, radnik je bio žrtva dobro smišljenog plana napadača koji ga je privukao pod izgovorom isporuke pošiljke u zaseoku Ovojci.

Nepoznati napadač iskočio je pred poštara dok je obavljao svoju redovnu isporuku, držeći ga pod prijetnjom pištolja. U zastrašujućem scenariju, napadač je zahtijevao od mladog radnika da mu preda novac. Urkos otporu, napadač je uspio pobjeći s gotovinom u iznosu od gotovo 4.500 KM, uzimanjem i mobitela i ključeva od službenog vozila.

Nakon izvršenog zločina, napadač je ispalio nekoliko hitaca u zrak prije nego što je pobjegao s mjesta događaja. Hitne policijske ekipe su odmah reagovale, a Tužilaštvo Hercegovačko-neretvansko naredilo je provođenje istražnih radnji.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.