29.2.2024. 12:18
0
U Ilijašu napadnuti navijači Sarajeva: Uhapšeno 14 osoba, razbijena stakla na jednom autobusu
FOTO: ilustracija
U lijašu su sinoć na povratku iz Banja Luke napadnuti navijači Sarajeva.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo navedeno je da uhapšeno 14 osoba zbog nasilničkog ponašanja i oštečenja tuđe stvari. 

- Dana 28.02.2024. godine, oko 23.30 sati, policijski službenici PS Ilijaš su tokom obilaska naselja Ljubnići zaustavili četiri putnička motorna vozila, u kojima se nalazilo ukupno 16 osoba. Istovremeno, policijski službenici OKP PU Ilijaš su u blizini podvožnjaka, u naselju Ljubnići, primijetili demontiranu zaštitnu ogradu na autoputu, kao i veći broj odbačenih predmeta. 

S obzirom na činjenicu da je prethodno Operativni centar zaprimio informaciju da je na autoputu, u vožnji oštećen autobus koji je prevozio navijače jednog fudbalskog kluba, policijski službenici su daljnjim poduzetim mjerama i radnjama utvrdili da osobe koje su prethodno zaustavljene tokom kontrole se mogu dovesti u vezu s ovim događajem.

Obaviješten je dežurni tužilac KTKS koji je događaj okvalifikovao kao krivično djelo Nasilničko ponašanje (član 362. stav 1. KZ FBiH) i Oštećenje tuđe stvari (član 293. KZ FBiH). Uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili predmetna krivična djela, slobode su lišeni:

A.D. (1998),

D.I. (1990),

A.L. (1985),

T.P. (1990),

A.K. (1999),

A.M. (1998),

A.G. (2000),

B.Dž. (1997),

A.Z. (1984),

E.A. (2002),

E.B. (2005),

I.A. (1970),

A.O. (1992), i

N.T. (1973), svi iz Sarajeva.

Dva maloljetnika koja su bila s osobama koje su lišene slobode, u pratnji roditelja su otpuštena iz službenih prostorija, te će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada u skladu sa zakonom.

U autobusu koji je oštećen nije bilo povrijeđenih putnika, a na samom autobusu su evidentirana oštećenja koja se ogledaju u razbijenom staklu na zadnjem dijelu vozila, te udubljenja na bočnoj strani.

Policijski službenici Uprave policije nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela, piše Avaz.

Ilijaš
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.