20.4.2023. 18:21
0
Britanski premijer primio izvještaj o navodnom maltretiranju za koje je optužen njegov zamjenik
Dugo očekivani izvještaj o višestrukim optužbama protiv zamjenika britanskog premijera Dominica Raaba o navodnom zastrašivanju, uručen je premijeru Rishiju Sunaku, potvrdio je u četvrtak njegov glasnogovornik.

Premijer je jutros primio izvještaj i pažljivo ga razmatra, rekao je glasnogovornik lokalnim medijima.

Raab, koji je i ministar pravosuđa, suočava se s osam formalnih optužbi na njegovo ponašanje kao ministra i zatražio je istragu nakon što su se optužbe pojavile u novembru prošle godine.

Glasnogovornik nije otkrio kada će biti objavljen izvještaj koji je pripremio nezavisni istražitelj Adam Tolley.

Raab je blizak saveznik Rishija Sunaka, koji ga je imenovao za zamjenika premijera i ministra pravde.

Bivši visokorangirani državni službenik koji je blisko sarađivao s Raabom opisao je njegovo ponašanje kao "gadno i teško".

U anonimnom intervjuu za BBC Newsnight, on je optužio zamjenika premijera i ministra pravde da koristi "ponižavajuće taktike kako bi od sebe napravio najmoćniju osobu u prostoriji".

Raab je negirao optužbe i rekao je da nikada nije psovao ili vikao na sastanku.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.